miercuri, 21 decembrie 2011

Au venit sarbatorile ...


        

     Au venit sarbatorile, cu mirosul dulce de rasina , romanii sunt bucurosi de nasterea domnului Isus, insa dezamagiti de ceea ce se intampla in societate, in viata de zi cu zi, dezamagiti de conducatorii de astazi, dezamagiti pentru jertfa celor din 1989 care a fost in zadar, deoarece traim din ce in ce mai rau si suntem mai umiliti ca niciodata .
        Au murit militari din toate structurile de aparare la revolutie pentru un trai mai bun si iata ca dupa 22 de ani o ducem mai rau, tinand cont ca mai marii nostri conducatori ai MAI au avut grija sa ne arunce  in disperare, in saracie ,in strada dupa ce am servit tara intre 15-20 de ani cu devotament, si acum nu ni se recunoaste nici un drept prevazut in legile referitoare la militari.
         Noi cei disponibilizati din Jandarmerie sarbatorile le asteptam cu bucurie insa cu masa goala , fara vreun cadou cat de mic pentru copii nostri, onor sefilor nostri pornind de la inspectorii sefi, pana la ministrul de interne care dezinformeaza  si spune numai bazaconii cu privire la disponibilizarile din septembrie.
         As adauga faptul  ca interviurile dupa care am fost disponibilizati  au  fost un simulacru, o bataie de joc la adresa oricarui principiu corect de selectie. Inteleg ca la un moment dat trebuie "sa ne rarim", dar nu pot intelege si, deci, nu pot accepta ca oameni care au muncit bine , si-au indeplinit sarcinile  si atributiile specifice ,au pus suflet in meseria lor, iar acum sa fie indepartati fara prea multe explicatii din sistem, in baza a sase intrebari, cand pentru a intra in sistem  sunt o serie de examene de sustinut .   
         De parca nu era de ajuns mizeria "interviului", se trezeste un oarecare ministru sa spuna ca au plecat cei mai slab pregatiti din sistem sau, pe limba lui, cei "fara sange-n instalatie", (ceea ce nu este adevarat, a se vedea cazul recent al celor doi subofiteri din IJJ Arges) reducandu-ne, astfel, putinele sanse de a ne reangaja  / reorienta, mai ales ca in lege spune ca MAI va asigura reconversia profesionala a tuturor disponibilizatilor din institutie, ceea ce pana acum nu exista nici vorba de asa ceva.
         Nu vorbesc de un caz izolat, vorbesc de o intreaga solutie gresita: ceea ce onor capetelor luminate din M.A.I./Jandarmeria.Romana definesc drept "interviu", in mediul privat nu se foloseste nici pentru selectia figurantilor.
         Nu se numeste interviu o piesa de teatru prost jucata, in care actorii principali discuta intr-o limba cu coduri ascunse. Nu se numeste interviu recitarea unui raspuns mecanic, extras din "bibliografie", la intrebari puse de o "comisie instruita" in care presedintele comisiei este chiar seful direct al unora dintre examinati,acestia trecand de aceasta mascarada - interviu, ramanad in continuare slujitorii credinciosi. Este, cel mult, un examen oral, cu niste castigatori dinainte stiuti.
         Sigur, unii vor spune ca "interviul" a fost filmat. Da, a fost filmat, dar in sala se aflau doar "candidatul la retrogradare", iar in spatele camerei se afla comisia ……. ,….....Fiecare raspuns valora un punctaj exact, atribuit in functie de corespondenta cu ceea ce "scrie la carte",  Nimic (cuantificabil) despre motivatie, experienta (background profesional) etc.
         Si apoi, de ce nu au participat la procedura selectiei, in calitate de observatori, stimabilii "colegi" de la D.G.I.P.I., reprezentanti ai sindicatelor pentru politisti, si personal autorizat de la scolile militare  care au dreptul de a examina??? P-ul din abrevierea anterioara vine de la "protectie", parca. Dar a cui protectie?
         O alta eroare de judecata a fost ca au plecat oameni doar din anumite subsisteme (sa le spunem subunitati), in timp ce in altele (unde anterior fusesera mutati cei mai slabi, pe baza zvonurilor ca de acolo "se vor taia posturi") au ramas adevarate "valori", "legende" ale armei. Prin urmare, era imposibil sa plece numai incompetenti (nici nu se astepta cineva sa plece DOAR incompetenti, insa procentul "erorilor" prin care au ramas in sistem oameni defecti este cumplit de mare).
         Dar iata ca vine anul 2012 si disponibilizarile vor continua iar daca nu va treziti domnilor colegi veti pati ca si noi aceeasi umilinta, luati legile  si nu va lasati intimidati si umiliti de sefii vostri asa cum am fost noi. Acum aveti exemplul nostru si dupa cum se stie deja colegi jandarmi si politisti au fost  reancadrati pe functiile detinute castigand primele procese, acestea continuand  in toate judetele tarii.
         Bravo celor din Botosani, acum urmand exemplul Aradul, Clujul, Bistrita, Alba, Dambovita, Argesul, Constanta, Iasul, asteptam sa vedem Bucurestiul ce face.
         Vom merge inainte pentru castigarea drepturilor noastre, pentru dreptul la demnitate, la respect si recunostinta  pentru  activitatea depusa in slujba tarii, vom lupta pentru a avea si noi precum si generatiile anterioare anului 2011, dreptul la o pensie decenta dupa o cariera de 20 ani in armata.
         Le dorim tuturor romanilor, membrilor  SCMD, colegilor disponibilizati din Jandarmerie si nu numai, colegilor jandarmi activi, acum in preajma sarbatorilor de iarna multa sanatate, putere de munca, si fie ca anul 2012 sa fie anul decisiv cand vom scapa de puterea portocalie si acolitii ei . LA MULTI ANI!
         Iar celor care ne-au disponibilizat si ne-au adus in pragul disperarii le dorim un Craciun precum il avem noi acum , fara bucurii, fara siguranta zilei de maine, iar noul an sa le lumineze mintile si sa reflecteze mai bine la ceea ce vor sa faca cu soarta  subordonatilor  lor fiindca datorita acestora  isi castiga si ei existenta.

Un comentariu:

  1. Perfect adevarat. Eu am facut toate demersurile conform legii in vederea obtinerii acelui ajutor social, iar cei de la Fortele de Munca mi-au spus (telefonic) ca nu-mi pot plati acest ajutor intrucat sunt 2 acte normative contrare...unul care interzice sa plateasca orice ajutor in cursul anului 2011 (banuiesc ca este vorba de legea nr. 118 din 30 iunie 2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar)..si alt act care acorda dreptul la acest ajutor - HG 54/2011....bineinteles ,ca doar traim in Romania, au ales sa aplice prevederile legii ca re nu-l favorizeaza pe un fost angajat al unei institutii publice din Romania ( p.s am lucrat aproape 21 de ani in Politie) si asa, din octombrie si pana in prezent nu am primit nici un ban, desi se tot lauda ministrul de interne ca politisti disponibilizati vor benefecia de ajutoare sociale....si astfel voi petrece eu sarbatorile de iarna, gandindu-ma cum sa-i dau in judecata ( desi nu intentionam deloc sa ma judec cu institutia pentru care am lucrat atatia ani, si toti in serviciul operativ)..ca de...in Romania..si in special in IGPR..se pare ca orice drept trebuie sa-l obtii in instanta...ca de nu...la revedere.....sa vad ce fel de actiuni trebuie sa fac....ca nu imi permit un avocat in situatia asta...in fine
    Sa auzim de bine...si tuturor "Sarbatori fericite!"

    RăspundețiȘtergere